Myter er der mange af, og det gælder også, når snakken falder på din computer. Men hvad er op og ned, og kan du egentlig stole på alt det, du hører? Vi tager et kig på 3 af de mest sejlivede myter.
Det kan være svært at skelne mellem sandt og falsk, når du læser eller hører rygter om computerverdenen, og hos Dansk it-sikkerhed har vi besluttet os for at gøre op med nogle af dem; slumretilstand, langsomme computere og brugen af antivirus.
Læs med, og find ud af, om du selv kender svarene.
Myte 1: Slumretilstand er lige så godt som at slukke computeren
Det er fristende at klappe den bærbare sammen uden at slukke computeren først eller at vælge slumretilstand i stedet for at slukke PC’en, så den starter hurtigere næste gang, du skal bruge den.
Men er det er en god idé? – og er det rigtigt, at slumretilstand er lige så godt som at slukke?
Svaret er nej. Du kan sagtens nøjes med slumretilstand indimellem, men det er en rigtig god idé at slukke computeren hver dag efter fyraften – og du må også gerne trække stikket ud af kontakten med jævne mellemrum. Den manglende strøm betyder, at en del af computerens fysiske komponenter genstartes, og det kan afhjælpe computerproblemer på sigt.
Myte 2: En langsom PC er lig med malware
Denne myte er en sandhed med modifikationer; i gamle dage var en virus næsten altid lig med en langsom computer, men de it-kriminelle er blevet bedre til at skjule sig bag teknologien. Det betyder, at din computer kan være langsom, fordi den er inficeret med malware, men du kan også have en virus eller anden malware uden, at du bemærker det på hastigheden.
Det bedste, du kan gøre, er at anvende et effektivt antivirusprogram, der jævnligt scanner computeren og forebygger uvelkomne angreb.
Myte 3: Virusprogrammer stopper alle cybertrusler
Selv det allerbedste antivirusprogram kan komme til kort, hvis menneskelige hænder fejler. Det betyder, at du er nødt til at uddanne dig selv og dine medarbejdere til at opfange og forstå tegnene på et hackerangreb, så I ikke risikerer at invitere hackerne inden for.
Når det er sagt, så er et godt antimalware den bedste sikkerhedsforanstaltning, du kan investere i. Først og fremmest fordi det vil opsnappe stort set alle forsøg på at inficere din computer med vira og malware, og dernæst fordi programmet vil opdage det, hvis uheldet alligevel er ude, og en hacker har fundet en indgang til dit system.